
Jeśli masz wolny czas, kup niezbędne produkty i przygotuj pasztet z wątróbki wieprzowej do długotrwałego przechowywania. Później z wdzięcznością przypomnisz sobie tę decyzję i pochwalisz się za ekonomię.
Składniki
- wątróbka wieprzowa - 1 kg
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 2 kawałki
- masło - 150 g
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść wątrobę wieprzową z folii i żył, pokrój.
Posiekaj marchewkę i obraną cebulę.
Rozgrzej olej roślinny w kotle, włóż warzywa i smaż do miękkości.
Dodaj wątrobę i gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj sól, mielony pieprz, masło i puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładkie.
Włóż pasztet do czystych, suchych słoików i sterylizuj przez 20 minut.
Zwiń, Odwróć słoiki do góry nogami i owiń je ciepłym kocem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy