
Idealna przekąska na romantyczny wieczór. Pokrój owoce, schłodź butelkę białego wina i przygotuj tartaletki z krewetkami królewskimi. Ustawisz stół na pół godziny, co oznacza, że możesz spędzić resztę czasu dla siebie.
Składniki
- krewetki (Królewskie) – 15 sztuk
- ser topiony - 150 g
- ananas - 150 g
- koperek - 3 gałązki
- majonez - 3 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- tartaletki - 12 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Krewetki opłucz wrzącą wodą, obierz skorupy i skrop sokiem z cytryny.
Zmiel trzy krewetki, resztę odłóż na bok.
Pokrój koperek, ananasa i ser topiony.
Wymieszaj zmiażdżone składniki z majonezem.
Dodaj pieprz i sól do smaku, ponownie wymieszaj.
Włóż nadzienie do tartaletek.
Wbij ogon krewetki królewskiej w każdą z nich.
Udekoruj gotową przekąskę koperkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy