dania główne 22.01.2022

duszona kapusta z indyka

50 min
6 porcji
Duszona kapusta z indykiem
lilechka75, stock.adobe.com
0

Aby przygotować pyszny obiad, nie musisz kupować drogich produktów. Na przykład wspaniałe danie pochodzi z białej kapusty i indyka. Zdziwisz się, jakie to proste i smaczne. Dzielę się moim ulubionym przepisem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kapustę, marchewkę i obraną cebulę.

Opłucz indyka, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój.

W grubościennym kotle rozgrzej olej, dodaj indyka i smaż przez 7-10 minut. Każdy kawałek powinien być zrumieniony ze wszystkich stron.

Dodaj cebulę, marchewkę i smaż przez kolejne 4 minuty.

Wlej gorącą wodę, wlej liść laurowy i mieszankę groszku. Gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Dodaj kapustę, sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Sól i delikatnie wymieszaj przed wyłączeniem. Gotuj kapustę pod przykryciem przez 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy