Aby przygotować pyszny obiad, nie musisz kupować drogich produktów. Na przykład wspaniałe danie pochodzi z białej kapusty i indyka. Zdziwisz się, jakie to proste i smaczne. Dzielę się moim ulubionym przepisem!
Składniki
- kapusta (Biała) – 700 g
- pierś z indyka - 400 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- Olej roślinny - 80 ml
- sos pomidorowy - 100 ml
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- liść laurowy - 2 kawałki
- sól - do smaku
- woda (Hot) – 1 szklanka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kapustę, marchewkę i obraną cebulę.
Opłucz indyka, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój.
W grubościennym kotle rozgrzej olej, dodaj indyka i smaż przez 7-10 minut. Każdy kawałek powinien być zrumieniony ze wszystkich stron.
Dodaj cebulę, marchewkę i smaż przez kolejne 4 minuty.
Wlej gorącą wodę, wlej liść laurowy i mieszankę groszku. Gotuj przez 15 minut na małym ogniu.
Dodaj kapustę, sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.
Sól i delikatnie wymieszaj przed wyłączeniem. Gotuj kapustę pod przykryciem przez 20 minut.