Roladek wieprzowych jest dużo, a dziś chcę podzielić się kolejnym z przepisów. Kiedy chcesz zrobić więcej nadzienia, dodaję do niego ser. Nie tylko poprawia smak, ale także doskonale łączy składniki, gdy topi się w piekarniku.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- seler - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- ser - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- pasta pomidorowa - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj wszystkie warzywa i smaż razem, aż będą miękkie. Na koniec dodaj pomidora i koncentrat pomidorowy.
Rozłóż wieprzowinę i natrzyj ją przyprawami. Ubij mięso i ułóż warzywa na wierzchu.
Posyp wszystko startym serem, zwiń ciasną rolkę i zawiń w folię.
Piecz bułkę w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez około 2-2, 5 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy