dania główne 02.02.2022

Rolada wieprzowa z warzywami i serem

2 godz. 59 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa z warzywami i serem
Sławomir Fajer, stock.adobe.com
0

Roladek wieprzowych jest dużo, a dziś chcę podzielić się kolejnym z przepisów. Kiedy chcesz zrobić więcej nadzienia, dodaję do niego ser. Nie tylko poprawia smak, ale także doskonale łączy składniki, gdy topi się w piekarniku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj wszystkie warzywa i smaż razem, aż będą miękkie. Na koniec dodaj pomidora i koncentrat pomidorowy.

Rozłóż wieprzowinę i natrzyj ją przyprawami. Ubij mięso i ułóż warzywa na wierzchu.

Posyp wszystko startym serem, zwiń ciasną rolkę i zawiń w folię.

Piecz bułkę w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez około 2-2, 5 godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy