przekąski 06.12.2022

Puree z awokado na kanapki

15 min
6 porcji
Puree z awokado na kanapki
New Africa, stock.adobe.com
0

Dzisiaj podzielę się przepisem na puree z awokado na bruschette i kanapki. Przygotuj bazę puree, a następnie połącz wyobraźnię, smakuj i podawaj z tym, co lubisz najbardziej. Gotowe puree z awokado można przechowywać w lodówce przez 2 dni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój zieloną cebulę w pierścienie, obierz czosnek i posiekaj. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, usuń miąższ, posiekaj.

Miąższ awokado, szczypiorek i czosnek przełożyć do miski blendera, dodać niewielką ilość wody i zmiksować.

Dodaj oliwę z oliwek do powstałej masy, ponownie ubij blenderem.

Puree z cebuli i awokado dopraw do smaku solą, cukrem, czerwonym pieprzem i dodaj trochę octu. Ponownie ubij wszystkie składniki blenderem.

Puree z awokado Użyj jako pasty do kanapek, bruschette lub grzanek. Puree doskonale komponuje się z twardym serem, czerwoną rybą lub jajkiem w koszulce.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy