starte jabłka na zimę

15 min
8 porcji
Starte jabłka na zimę
shaiith, stock.adobe.com
0

Wygoda tego przedmiotu docenią gospodynie domowe, które często pieczą ciasta. Możesz gotować starte jabłka na zimę z dodatkiem mielonego cynamonu, waniliny lub skórki z cytryny. Wolę klasyczny przepis, a gotowy produkt można przyprawić przyprawami.

Składniki

  • jabłka - 2 kg
  • cukier - 500 g
  • sok z cytryny - 150 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki i obierz nasiona.

Zetrzyj owoce na grubej tarce.

Skrop sokiem z cytryny i wymieszaj.

Dodaj cukier, ponownie wymieszaj i włóż do przygotowanych słoików. Zamknij szczelnie pokrywkami i przenieś obrabiany przedmiot do ciemnego, chłodnego miejsca.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy