słodko-kwaśny sos z czerwonej porzeczki na zimę

25 min
2 porcje
Słodko
SHARKY PHOTOGRAPHY, stock.adobe.com
0

Kwaśna czerwona porzeczka stanowi idealną bazę do sosów jagodowych. Co więcej, najczęściej jest również bardziej dostępny niż borówka brusznica lub żurawina, które są zwykle używane do tych potrzeb. Z przyjemnością podzielę się z Tobą ulubionym przepisem na sos słodko-kwaśny na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż porzeczki do durszlaka, zanurz we wrzącej wodzie na kilka minut, a następnie przetrzyj jagodę przez sito.

Dodaj cukier i sól i gotuj przedmiot przez 5 minut.

Dodaj przyprawy i ocet i gotuj sos przez kolejne 3 minuty.

Włóż do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy