adjika z cukinii na zimę

1 godz. 30 min.
10 puszek
Adżika z cukinii na zimę
stock.adobe.com
0

Adjika z cukinii to ekonomiczny zbiór na zimę. Okazuje się umiarkowanie ostry i przyjemny w smaku. W naszym domu odlatuje szybko! Jeśli lubisz ostrzej, dostosuj ilość pieprzu i czosnku według własnego uznania. Jako alternatywa dla sosów sklepowych-to, czego potrzebujesz!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pomidory, pokrój w kliny. Cukinię, marchewkę i paprykę obrać i pokroić losowo. Następnie przepuść wszystkie przygotowane warzywa przez maszynę do mięsa.

Sól, pieprz masę warzywną, dodaj olej roślinny. Umieść obrabiany przedmiot na ogniu i gotuj przez 40 minut przy niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Obierz czosnek, posiekaj i dodaj do masy warzywnej. Gotuj przez kolejne 5 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i zdejmij obrabiany przedmiot z ognia.

Wlej gorącą adżikę z cukinii do wcześniej przygotowanych sterylnych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do ostygnięcia. Przenieś schłodzony przedmiot do chłodnego, ciemnego miejsca.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy