kawior z cukinii na zimę bez pieczenia

1 godz. 40 min.
4 banki
Kawior z cukinii na zimę bez smażenia
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Jeśli planowane są dobre zbiory cukinii, kawior z cukinii być! Jak wiesz, możesz go ugotować na różne sposoby. Dziś chcę podzielić się najprostszym przepisem na kawior z cukinii bez smażenia warzyw. Przedmiot jest delikatny, smaczny i pachnący.

Składniki

  • cukinia - 1,5 kg
  • pomidory - 300 g
  • papryka - 1 szt.
  • cebula - 300 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • Olej roślinny - 1/4 szklanki
  • ocet (9%) – 2 art.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • cukier - 1/4 szklanki
  • sól - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię opłucz, pokrój losowo. Pokrój pomidory na 4 części, pokrój cebulę w plasterki. Paprykę obrać z nasion i łodyg, pokroić w duże plasterki. Obierz czosnek.

Przepuść przygotowane warzywa przez maszynę do mięsa.

Doprowadzić masę warzywną do wrzenia i na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, gotować przez około 1 godzinę.

Dodaj sól, cukier, mielony pieprz, olej roślinny i ocet. Dobrze wymieszaj i gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut.

Wlej wrzący kawior z cukinii do wcześniej wysterylizowanych słoików, szczelnie zamknij, odwróć do góry nogami i ostudź. Przechowuj schłodzony przedmiot w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy