W przypadku tej sałatki radzę nie kroić paluszków krabowych, ale rozłożyć je na cienkie włókna. Okazuje się, że jest to bardzo interesująca opcja w stylu azjatyckim, zwłaszcza w połączeniu z funchozą, ogórkami pokrojonymi w paski i pachnącą natką pietruszki.
Składniki
- Funchoza - 80 g
- paluszki krabowe - 250 g
- ogórki - 3 kawałki
- pietruszka - 0.5 pęczek
- sos sojowy (lub teriyaki) – 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Paruj funchozę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Podziel paluszki krabowe na włókna. Posiekaj natkę pietruszki.
Pokrój ogórki w cienkie paski lub zetrzyj na koreańskiej tarce.
Ułóż składniki na talerzach i polej sałatkę sosem sojowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy