Przepisów na babeczki bananowe jest wiele, ponieważ jest to świetna baza do ciasta. A dziś chcę podzielić się z wami jednym z moich ulubionych – z prażonymi orzechami włoskimi. Zapach stoi do klatki schodowej!
Składniki
- banany - 4 kawałki
- masło - 140 g
- cukier - 150 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- mąka - 200 g
- orzechy włoskie (posiekane) – 80 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozgnieć banany i wymieszaj ze stopionym masłem.
Dodaj cukier, sól, proszek do pieczenia, jajko, a na koniec mąkę.
Wymieszaj, dodaj orzechy i ponownie wymieszaj.
Rozłóż ciasto na foremkach i piecz przez około 25-30 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy