galaretka z czerwonej porzeczki bez pestek

15 min
6 porcji
Galaretka z czerwonej porzeczki bez pestek
valentinamaslova, stock.adobe.com
0

Jeśli już podejmę się gotowania galaretki z czerwonej porzeczki, zawsze robię ją bez pestek. Co więcej, pozbycie się ich nie jest już takie trudne. Wystarczy przetrzeć gotowane jagody przez sito. Polecam to zrobić drewnianą łyżką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść czerwone porzeczki na patelni, przykryj cukrem i odstaw na 3 godziny.

Umieść garnek na małym ogniu i gotuj przez 10 minut.

Zdejmij z ognia, lekko ostudź i przetrzyj przez sito.

Zagotuj powstałą galaretkę przez 1 minutę, włóż do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy