adjika z buraków na zimę

35 min
12 porcji
Adżika z buraków na zimę
marysckin, stock.adobe.com
0

Ten przepis spodoba się tym, którzy nie lubią nadmiernej pikantności. Adjika z buraków jest przygotowywana z odrobiną ostrej papryki i czosnku, więc jej ostrość jest równa średniej. Jeśli buraki są słodkie, nie można dodać cukru.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ostrą paprykę na pół i obierz nasiona.

Przełóż ostrą paprykę, obrane buraki i czosnek przez maszynę do mięsa.

Połącz wszystko w rondlu z grubym dnem, dodaj cukier, sól i przyprawy. Gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej ocet, wymieszaj i po 2 minutach zdejmij z ognia.

Włóż gorącą Adjikę do przygotowanych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy