Zwykła kiszona kapusta od dawna nikogo nie zaskoczy, więc wolę połączyć ją z czymś innym. Jest smaczniejszy, bardziej oryginalny i po prostu wygodniejszy, ponieważ nie trzeba otwierać kilku różnych puszek naraz. Dzisiaj opowiem o kiszonej kapuście w słoikach z ogórkami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę i zetrzyj ogórki i marchewki na grubej tarce.
Dodaj sól i cukier, wymieszaj i rozprowadź wszystko w sterylnych słoikach, nie sięgając około 5 cm do krawędzi.
Wlej wodę, nie sięgając 3 cm do krawędzi.
Pozostaw puste miejsca w temperaturze pokojowej na 3-5 dni i codziennie przekłuwaj drewnianym szpikulcem.
Gdy kapusta będzie gotowa, zamknij słoiki i wyślij je do przechowywania w zimnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy