kiszona kapusta z ogórkami na zimę w słoiku

1 godz. 0 min.
3 porcje
Kapusta kiszona z ogórkami na zimę w słoiku
0

Zwykła kiszona kapusta od dawna nikogo nie zaskoczy, więc wolę połączyć ją z czymś innym. Jest smaczniejszy, bardziej oryginalny i po prostu wygodniejszy, ponieważ nie trzeba otwierać kilku różnych puszek naraz. Dzisiaj opowiem o kiszonej kapuście w słoikach z ogórkami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę i zetrzyj ogórki i marchewki na grubej tarce.

Dodaj sól i cukier, wymieszaj i rozprowadź wszystko w sterylnych słoikach, nie sięgając około 5 cm do krawędzi.

Wlej wodę, nie sięgając 3 cm do krawędzi.

Pozostaw puste miejsca w temperaturze pokojowej na 3-5 dni i codziennie przekłuwaj drewnianym szpikulcem.

Gdy kapusta będzie gotowa, zamknij słoiki i wyślij je do przechowywania w zimnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy