ketchup z burakami i jabłkami na zimę

1 godz. 0 min.
18 porcji
Ketchup z burakami i jabłkami na zimę
DadoPhotos, stock.adobe.com
0

Na pewno nie próbowałeś wcześniej takiego keczupu. Przygotuj się na zdumienie niesamowitym smakiem, konsystencją i aromatem. Ketchup z burakami i jabłkami doskonale uzupełnia dania mięsne i rybne. Powinien być zamknięty w słoikach o objętości nie większej niż 250 ml.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki i obrać z pestek.

Obierz pomidory i pokrój na małe kawałki.

Obierz cebulę i posiekaj.

Przełóż cebulę, jabłka i pomidory przez maszynę do mięsa.

Połącz wszystko w dużym rondlu, dodaj cukier, sól, przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez 50 minut.

Wlej ocet, ułóż keczup w słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy