Na pewno nie próbowałeś wcześniej takiego keczupu. Przygotuj się na zdumienie niesamowitym smakiem, konsystencją i aromatem. Ketchup z burakami i jabłkami doskonale uzupełnia dania mięsne i rybne. Powinien być zamknięty w słoikach o objętości nie większej niż 250 ml.
Składniki
- pomidory - 1 kg
- Burak - 800 g
- jabłka - 500 g
- ocet - 80 ml
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- cukier - 3 art.
- sól - 1,5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki i obrać z pestek.
Obierz pomidory i pokrój na małe kawałki.
Obierz cebulę i posiekaj.
Przełóż cebulę, jabłka i pomidory przez maszynę do mięsa.
Połącz wszystko w dużym rondlu, dodaj cukier, sól, przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez 50 minut.
Wlej ocet, ułóż keczup w słoikach i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy