W sklepach może być trudno znaleźć coś innego niż szprot i sardynki. A to, co jest, nie zawsze podoba się smakiem i składem. Dlatego wolę samodzielnie gotować konserwy rybne. Na przykład, oto przepis z karpia – nieszybki, ale bardzo łatwy.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść karpia i pokrój na porcje.
Połóż pieprz i liść laurowy na dnie czystych słoików.
Ułóż rybę szczelnie, naprzemiennie z warstwami cebuli pokrojonej w pióra.
Włóż więcej przypraw i wlej gorącą wodę.
Przykryj słoiki folią i wyślij na 50-60 minut do piekarnika w temperaturze 180-200 stopni.
Aby zapobiec pękaniu słoików, włóż je do wciąż zimnego piekarnika.
Przetocz żywność w puszkach na zimę sterylnymi pokrywkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy