galaretka z winogron

20 min
10 porcji
Galaretka z winogron
zigzagmtart, stock.adobe.com
0

Jeśli masz pyszne winogrona i trochę wolnego czasu, koniecznie wypróbuj ten przepis. Galaretka winogronowa to niesamowita uczta, którą można podawać z wypiekami lub po prostu jeść. Pamiętaj, że masa gęstnieje, gdy się ochładza.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń winogrona z pędzli, spłucz pod bieżącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Włóż suche winogrona do rondla z grubym dnem i powoli podgrzewaj, aż pojawi się sok winogronowy.

Przetrzyj powstałą masę przez sito. Aby to zrobić, wygodnie jest użyć drewnianej łyżki.

Puree winogronowe wymieszaj z cukrem i gotuj przez 2-3 minuty.

Napełnij przygotowane słoiki gorącą galaretką, zamknij pokrywkami i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy