Adjika ze śliwek na zimę bez sterylizacji

45 min
4 porcje
Adżika ze śliwek na zimę bez sterylizacji
0

Pyszna Adjika jest uzyskiwana nie tylko z warzyw, ale także z owoców. Tym razem proponuję gotować z dojrzałych pachnących śliwek. W najlepszych tradycjach kuchni gruzińskiej i kaukaskiej. Taka przekąska nie pozostawi nikogo obojętnym. I będzie świetnym sosem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwek.

Losowo pokrój śliwki, pomidory i zioła. Dodaj wszystkie pozostałe składniki.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 20 minut.

Zmiel Adjikę blenderem i gotuj przez kolejne 3-4 minuty po ugotowaniu.

Wlej go do czystych, suchych słoików i przechowuj w chłodnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy