dżem z zielonej pęcherzycy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z zielonej pęcherzycy
0

Jeszcze niedawno, podobnie jak wielu, nie miałem pojęcia, co ugotować z zielonej pęcherzycy. Ale pewnego dnia dostałam w ręce dość imponującą uprawę, więc musiałam eksperymentować. Dzielę się najbardziej udanym wynikiem tego eksperymentu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Nakłuć owoce pęcherzycy igłą, namoczyć w wodzie przez 4 godziny i wrzucić do durszlaka.

Zagotuj wodę z cukrem, gotuj syrop przez 10 minut i dodaj tam pęcherzycę.

Ponownie zagotuj i zdejmij z ognia. Pozostaw obrabiany przedmiot na 4 godziny.

Ponownie zagotuj dżem, a następnie pozostaw na 4 godziny i zagotuj po raz trzeci.

Zwiń gorący dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy