tkemali z czerwonej śliwki wiśniowej na zimę

40 min
4 porcje
Tkemali z czerwonej śliwki wiśniowej na zimę
Karina Klaczuk, stock.adobe.com
0

Klasyczne Gruzińskie tkemali można przygotować z różnych rodzajów śliwek i śliwek wiśniowych. Czerwona śliwka wiśniowa nadaje sosowi niesamowicie apetyczny akcent. Ma przyjemny kwaśny i pikantny smak i świetnie nadaje się do mięsa, kurczaka, ziemniaków i prawie każdego innego dania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj wodę do śliwki wiśniowej, gotuj przez 20 minut i przetrzyj przez sito.

Zmiel paprykę, czosnek i kolendrę w blenderze.

Dodaj wszystkie składniki do śliwki wiśniowej.

Doprowadź tkemali do wrzenia, gotuj przez kolejne 7 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy