galaretka malinowa z pektyną

35 min
2 porcje
Galaretka malinowa z pektyną
Iryna, stock.adobe.com
0

Maliny dobrze gęstnieją na galaretkę, ale wymaga to czasu i cierpliwości. Możesz łatwiej rozwiązać problem i dodać trochę pektyny. Ponadto, ze względu na zmniejszenie gotowania, w jagodzie zachowuje się więcej witamin i składników odżywczych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp maliny cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Gotuj przez 5-7 minut po ugotowaniu i zmielić przez sito.

Pozwól sokowi trochę ostygnąć.

Połącz pektynę i jeszcze kilka łyżek cukru, dodaj do soku i wymieszaj.

Ponownie zagotuj przedmiot, dodaj kwas cytrynowy, gotuj galaretkę przez 3-5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy