chrupiące solone arbuzy na zimę

35 min
1 porcja
Chrupiące solone arbuzy na zimę
Mikhail, stock.adobe.com
0

Jeśli jeszcze nie próbowałeś gotować solonych arbuzów na zimę – zanotuj ten przepis. Niezwykła chrupiąca przekąska na pewno nie pozostawi nikogo obojętnym. Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych sposobów na ich przygotowanie

Składniki

  • arbuz - 1.5-2 kg
  • woda - 1.3 L
  • ziele angielskie - 7 groszek
  • czosnek - 4 ząbki
  • cukier - 2 art.
  • sól - 1 art.
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka
  • liść laurowy - 3 kawałki
  • Zieleń - 4 gałązki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż wszystkie przyprawy do słoika, a następnie posiekany arbuz.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut.

Odcedź tę wodę i ponownie zagotuj z cukrem i solą.

Ponownie napełnij arbuza, dodaj kwas cytrynowy i zwiń słoik.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy