Jeśli jeszcze nie próbowałeś gotować solonych arbuzów na zimę – zanotuj ten przepis. Niezwykła chrupiąca przekąska na pewno nie pozostawi nikogo obojętnym. Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych sposobów na ich przygotowanie
Składniki
- arbuz - 1.5-2 kg
- woda - 1.3 L
- ziele angielskie - 7 groszek
- czosnek - 4 ząbki
- cukier - 2 art.
- sól - 1 art.
- kwas cytrynowy - 1 łyżeczka
- liść laurowy - 3 kawałki
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż wszystkie przyprawy do słoika, a następnie posiekany arbuz.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut.
Odcedź tę wodę i ponownie zagotuj z cukrem i solą.
Ponownie napełnij arbuza, dodaj kwas cytrynowy i zwiń słoik.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy