pieczenie 08.07.2022

chaczapuri na cieście drożdżowym z pomidorami i bazylią

2 godz. 0 min.
4 porcje
Chaczapuri na cieście drożdżowym z pomidorami i bazylią
Evgeny, stock.adobe.com
0

W tym przepisie proponuję zrobić nadzienie na wierzchu, a nie w środku. Co więcej, z pomidorami i bazylią jest również piękna. A jednocześnie użyj bujnego ciasta drożdżowego. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak go ugotować, aby dokładnie się okazało i wzrosło.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz ciepłe mleko, wodę, cukier, sól i drożdże. Pozostaw na 10 minut.

Dodaj jajko i stopione masło. Podgrzej mąkę i zagnieść ciasto.

Pozostaw ciasto w cieple na godzinę.

Podziel go na części, zwiń w tortille i pozostaw na kolejne 15-20 minut.

Na tortille ułóż posiekane pomidory i paprykę. Posyp wszystko bazylią i startymi serami.

Gotuj chaczapuri w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy