pieczenie 22.07.2022

ptysie z wątróbką

50 min
4 porcje
Ptysie z wątróbką
Anjelika Gretskaia, stock.adobe.com
0

Jeśli potrzebujesz obfitej, szybkiej, smacznej i wszechstronnej przekąski – ptysie z wątróbką to świetny wybór. Radzę wziąć kurczaka. A jeśli weźmiesz wołowinę lub wieprzowinę, najpierw namocz ją przez godzinę w mleku. Więc stanie się bardziej delikatny i straci gorycz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wątrobę do miękkości i przepuść przez maszynę do mięsa.

Drobno posiekaj lub przepuść przez maszynę do mięsa, smaż na oleju na złoty kolor i wymieszaj z wątrobą. Doprawić.

Pokrój ciasto na kawałki, ułóż nadzienie i ściśnij krawędzie.

Posmaruj ptysie ubitym jajkiem i piecz przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy