Jeśli potrzebujesz obfitej, szybkiej, smacznej i wszechstronnej przekąski – ptysie z wątróbką to świetny wybór. Radzę wziąć kurczaka. A jeśli weźmiesz wołowinę lub wieprzowinę, najpierw namocz ją przez godzinę w mleku. Więc stanie się bardziej delikatny i straci gorycz.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- wątroba - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wątrobę do miękkości i przepuść przez maszynę do mięsa.
Drobno posiekaj lub przepuść przez maszynę do mięsa, smaż na oleju na złoty kolor i wymieszaj z wątrobą. Doprawić.
Pokrój ciasto na kawałki, ułóż nadzienie i ściśnij krawędzie.
Posmaruj ptysie ubitym jajkiem i piecz przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy