Najzdrowsze, najsmaczniejsze i najbardziej aromatyczne babeczki to babeczki na bazie słodkiej dyni. W przepisie powiem Ci, jak je prawidłowo ugotować, aby ciasto miało udaną konsystencję i wszystko pięknie i równomiernie upieczone.
Składniki
- Dynia - 250 g
- mąka kukurydziana - 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- jogurt - 2 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- substytut cukru - 1 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oddziel białka i ubij w puszystą pianę z substytutem cukru i solą.
Obierz dynię i zmiel w blenderze z żółtkami.
Dodaj tam jogurt i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.
Delikatnie włóż białka do ciasta. Włóż masę do kokilek.
Piecz babeczki w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 25 minut, aż się zarumienią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy