Uwielbiam wszystko Kokosowe: słodycze, lody, mleko, desery. Ostatnio nauczyłem się też gotować ciasteczka z kokosem. Małe okrągłe kulki o cudownym aromacie i niesamowitym smaku! Wewnątrz możesz dodać orzech lub kawałek czekolady.
Składniki
- mąka - 250 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- masło - 120 g
- mleko skondensowane - 1 art.
- cukier puder - 120 g
- wiórki kokosowe - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połowę wiórków kokosowych odłóż na bok do posypania, resztę umieść w misce.
Dodaj przesianą mąkę, mleko skondensowane, jajko, cukier puder i stopione masło. Zagnieść ciasto.
Nabierz łyżką trochę ciasta, uformuj rękami okrągłe kulki i zwiń w płatki kokosowe.
Przykryj blachę do pieczenia pergaminem i ułóż puste miejsca.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. Skoncentruj się na wyglądzie ciasteczek i cechach piekarnika.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy