pieczenie 09.02.2022

ciasto ziemniaczane z cebulą i serem

50 min
8 porcji
Placek ziemniaczany z cebulą i serem
Galina Marten, stock.adobe.com
0

Upieczmy dziś ciasto ziemniaczane! Podawaj lepiej na gorąco, gdy ser jest jeszcze zamrożony. Możesz dodać swój ulubiony sos lub keczup. W praktyce porcja takiego ciasta i sałatki warzywnej wystarcza na długi czas, aby zaspokoić głód.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój ziemniaki na małe kawałki.

Obierz cebulę i posiekaj.

Podsmaż cebulę na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta. Posyp zmieloną gałką muszkatołową.

Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.

Jajka lekko ubij solą, mielonym pieprzem i mlekiem.

Dodaj ziemniaki, ser, cebulę i dobrze wymieszaj.

Dodaj majonez, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszaj.

Włóż ciasto do wysmarowanej formy i piecz przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy