pieczenie 21.12.2022

baszkirskie baursaki

1 godz. 0 min.
8 porcji
Baszkirskie baursaki
photos_adil, stock.adobe.com
0

Baursaki baszkirskie są wyjątkowe. Są jeszcze bardziej przewiewne i delikatne w środku. A poza tym słodkie i niesamowicie aromatyczne. Są przygotowywane na co dzień i na specjalną okazję, ponieważ są uniwersalną ucztą na herbatę. Gotowe baursaki przykryć cukrem pudrem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka, mleko, masło, cukier i sól trzepaczką.

Stopniowo dodawaj przesianą mąkę, zagniataj ciasto i odstaw na pół godziny.

Rozwałkuj ciasto na posypanym mąką stole i pokrój losowo na małe kawałki.

Smażyć baursaki w częściach na złoty kolor.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy