Do takiej bułki wieprzowej potrzebujesz jednocześnie kilku rodzajów musztardy. Przede wszystkim ostry i Dijon. Ale jeśli jest coś jeszcze-możesz dodać! Na przykład słodki Amerykański lub ziarnisty z przyprawami. Przed gotowaniem należy namoczyć bułkę.
Składniki
- wieprzowina - 1.5 kg
- musztarda Dijon - 2 art.
- musztarda - 2 art.
- ziarnista musztarda (sucha) – 2 łyżeczka
- suszone chili - 2 szczypta
- papryka - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- mielony różowy pieprz - 0.5 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 2 łyżeczka
- rozmaryn - 1 gałązka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż wieprzowinę cienką warstwą, łatwo ubij i skrop oliwą z oliwek.
Wymieszaj wszystkie suche przyprawy i zetrzyj mięso. Posmaruj wieprzowinę całą musztardą i posyp posiekanym rozmarynem.
Zwiń ciasną rolkę i zawiąż sznurkiem. Zwiń go w przyprawy i pozostaw w lodówce na kilka godzin.
Piecz bułkę w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez około 2.5 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy