Taka sałatka warzywna jest dobra przede wszystkim ze względu na swoją jasność. I oczywiście doskonały smak. Czasami dodaję do niego również czerwoną kapustę lub fioletową bazylię. Z żółtymi, zielonymi lub czarnymi pomidorami będzie jeszcze lepiej.
Składniki
- paluszki krabowe - 250 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- kapusta - 100 g
- kapusta pekińska - 100 g
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- cytryna - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj oba rodzaje kapusty i fioletową cebulę.
Pokrój ogórki, pomidory i paluszki krabowe na większe kawałki.
Posiekaj zieloną cebulę i wrzuć sałatkę. Dopraw do smaku.
Skrop sałatkę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny i dodaj kilka plasterków cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy