sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozą, fasolką szparagową, papryką i marchewką

15 min
4 porcje
Sałatka z funchozą, fasolką szparagową, papryką i marchewką
la_vanda, stock.adobe.com
0

Spieszę się, aby podzielić się z Tobą świetnym przepisem na sałatkę z funchozy. Pomógł mi więcej niż raz, kiedy trzeba było szybko ugotować pyszne i satysfakcjonujące danie. Gotuje się w kilka minut. Jeśli masz czas, warzywa można lekko smażyć na oleju roślinnym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść Funchozę na patelni, zalej wrzącą wodą i przykryj na 5-7 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz zimną wodą.

Pokrój marchewkę, zieloną fasolkę i obraną paprykę.

Gotuj zieloną fasolę przez 4 minuty w osolonej wodzie.

Wrzuć do durszlaka, ostudź i wymieszaj z sokiem z cytryny.

Połącz funchozę, paprykę, marchewkę i zieloną fasolkę.

Osobno wymieszaj olej roślinny, sos sojowy, ocet ryżowy, przyprawy i sól.

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy