Zadbaj o to, aby na świątecznym stole było kilka lekkich potraw. Na przykład możesz zrobić sałatkę z wodorostów. Dodaję trochę skórki z cytryny, aby nadać jej lekki cytrusowy smak.
Składniki
- kapusta morska (marynowane) – 200 g
- marchew (soczysty) – 1 rzecz
- korzeń selera - 150 g
- czosnek - 2 ząbki
- Olej roślinny - 3 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- Skórka z cytryny - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki i korzeń selera na specjalnej tarce.
Posiekaj kapustę morską nożyczkami kuchennymi.
Połącz kapustę morską, marchewkę, korzeń selera i czosnek przepuszczony przez prasę.
Dodaj skórkę z cytryny, mielony pieprz i sól.
Wlej sok z cytryny, olej roślinny i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy