sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa z marynowanymi grzybami, marchewką i jajkami

20 min
5 porcji
Sałatka warstwowa z marynowanymi grzybami, marchewką i jajkami
olyasolodenko, stock.adobe.com
0

Nie bój się eksperymentować w kuchni, gotuj nowe potrawy, próbuj niezwykłych kombinacji! Polecam przygotować sałatkę warstwową na dzisiejszy obiad. Przepis nie jest skomplikowany, a wynik mile zaskoczy Cię smakiem i pięknem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój marynowane grzyby na małe kawałki.

Oczyść jajka ze skorupek, podziel na białka i żółtka.

Zetrzyj obrane marchewki, białka i żółtka.

Majonez wymieszaj z posiekanym czosnkiem.

Użyj pierścienia do gotowania, aby ułożyć warstwy grzybów, marchwi i żółtek. Po każdej warstwie dodaj sól, pieprz i majonez.

Białka wymieszać z pozostałym majonezem i ułożyć wierzchnią warstwą. Przed podaniem pozostaw sałatkę na 1,5 do 2 godzin w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy