Nie bój się eksperymentować w kuchni, gotuj nowe potrawy, próbuj niezwykłych kombinacji! Polecam przygotować sałatkę warstwową na dzisiejszy obiad. Przepis nie jest skomplikowany, a wynik mile zaskoczy Cię smakiem i pięknem.
Składniki
- marynowane grzyby - 350 g
- marchew (gotowane) – 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 4 kawałki
- majonez - 100 ml
- czosnek - 2 ząbki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marynowane grzyby na małe kawałki.
Oczyść jajka ze skorupek, podziel na białka i żółtka.
Zetrzyj obrane marchewki, białka i żółtka.
Majonez wymieszaj z posiekanym czosnkiem.
Użyj pierścienia do gotowania, aby ułożyć warstwy grzybów, marchwi i żółtek. Po każdej warstwie dodaj sól, pieprz i majonez.
Białka wymieszać z pozostałym majonezem i ułożyć wierzchnią warstwą. Przed podaniem pozostaw sałatkę na 1,5 do 2 godzin w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy