Bardzo prosta, minimalistyczna sałatka w stylu koreańskim najlepiej podawać na zimno. Niech wołowina z zieloną cebulą i dressingiem zaparzy się i wymieni smaki i aromaty. A potem piękno tego zwięzłego Dania ujawnia się w pełni!
Składniki
- wołowina - 400 g
- szczypiorek - 1 pęczek
- czosnek - 4 ząbki
- pietruszka - 0.5 pęczek
- Sezam - 2 art.
- olej sezamowy - 1 art.
- sos sojowy - 4 art.
- ocet balsamiczny - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podsmaż wołowinę do miękkości i ostudź.
Drobno posiekaj natkę pietruszki i czosnek, posiekaj zieloną cebulę i wymieszaj.
Dodaj sezam do sałatki.
Połącz sos sojowy, olej sezamowy, balsamiczny i przyprawy.
Polej wołowinę, ponownie wymieszaj i pozostaw do zaparzenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy