Ta sałatka wygląda bardzo świątecznie i ma niesamowity smak. Przepyszna kałamarnica, jajka na twardo, ryż i świeże ogórki to niesamowite połączenie składników. Spróbuj, A stanie się Twoim ulubionym!
Składniki
- kalmary - 2 tusze
- ryż (gotowane) – 1 szkło
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- ogórki - 150 g
- majonez - 80 ml
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zanurz kalmary we wrzącej wodzie, gotuj przez 2 minuty i połóż na talerzu.
Ogórki, schłodzone kalmary i obrane jajka pokroić w kostkę.
Wszystko wymieszaj, dodaj ryż, sól i majonez.
Delikatnie wymieszaj sałatkę i połóż na ładnym talerzu. W razie potrzeby możesz ozdobić ziołami lub gotowanymi jajkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy