pieczenie 22.01.2022

jabłko Charlotte bez jajek

50 min
8 porcji
Jabłkowa Charlotte bez jajek
Natalia, stock.adobe.com
0

Masz zamiar upiec Charlotte, ale zabrakło jajek? Nie ma znaczenia, możesz ugotować pyszne ciasto bez nich. Dzięki kefirowi i proszkowi do pieczenia ciasto jest przewiewne. Dzielę się sprawdzonym przepisem, który wiele razy pomógł mi w takich sytuacjach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj ciepły kefir z semoliną i pozostaw na 15 minut, aby płatki miały czas na pęcznienie.

Dodaj stopione masło, sól, cukier, esencję waniliową i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki.

Wsyp plasterki jabłka do ciasta i delikatnie wymieszaj.

Posmaruj formę oliwą z oliwek, wyłóż ciasto i spłaszcz.

Piecz Charlotte przez 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy