Najpopularniejszym przepisem na bazę do pizzy jest ciasto kefirowe. A wszystko dlatego, że zawsze jest świetny i pieczony nawet u początkujących. Nawet jeśli używasz piekarnika po raz pierwszy-ta pizza na pewno się powiedzie.
Składniki
- kefir - 250 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól - 0.5 łyżeczka
- mąka - 300 g
- sos pomidorowy - 3 art.
- pomidory koktajlowe - 4 kawałki
- kiełbasa - 100 g
- ser - 100 g
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj kefir z jajkiem i masłem. Dodaj sól i mąkę, zagnieść ciasto i rozwałkować na pergaminie.
Posmaruj sosem pomidorowym i ułóż posiekaną kiełbasę z wiśniami.
Posyp wszystko startym serem i piecz pizzę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Posyp posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy