W naszym domu grzyby są niezbędnym składnikiem prawie każdej pizzy. Chcę podzielić się z wami ulubionym obfitym nadzieniem. Jeśli wydaje ci się, że im więcej, tym lepiej i sycąco, ten przepis jest właśnie dla ciebie!
Składniki
- śmietana - 5 art.
- majonez - 5 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 2 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- sos pomidorowy - 2 art.
- mięso mielone - 80 g
- cebula - 40 g
- Grzyby - 60 g
- papryka - 50 g
- Chili - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 2 kawałki
- oliwki - 1 garść
- ser - 80 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i grzyby, smaż wszystko z mięsem mielonym do miękkości.
Drobno posiekaj i resztę składników nadzienia, zetrzyj ser.
Wymieszaj śmietanę, majonez, jajka i mąkę ziołową. Wlej ciasto na patelnię.
Posmaruj wszystko sosem pomidorowym.
Na wierzch losowo ułóż nadzienie i posyp serem.
Piecz pizzę pod przykryciem przez około 15 minut na patelni na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy