Nadzienie mięsne do chaczapuri niekoniecznie jest jagnięciną ani wołowiną. W tym przepisie będziesz potrzebować piersi z kurczaka. A co z tym zrobić, aby nie było zbyt suche po upieczeniu, powiem dalej w przepisie.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- piersi z kurczaka - 300 g
- Zieleń - 1 pęczek
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj kurczaka, pomidora i cebulę, wymieszaj, dodaj posiekane zioła i dopraw.
Rozwałkuj ciasto, pokrój na kawałki i na każdym z nich ułóż nadzienie.
Połącz przeciwległe rogi półfabrykatów za pomocą koperty.
Piecz chaczapuri w piekarniku przez 30-35 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy