pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z piersią kurczaka

45 min
4 porcje
Chaczapuri z piersią kurczaka
lsvsvl, stock.adobe.com
0

Nadzienie mięsne do chaczapuri niekoniecznie jest jagnięciną ani wołowiną. W tym przepisie będziesz potrzebować piersi z kurczaka. A co z tym zrobić, aby nie było zbyt suche po upieczeniu, powiem dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj kurczaka, pomidora i cebulę, wymieszaj, dodaj posiekane zioła i dopraw.

Rozwałkuj ciasto, pokrój na kawałki i na każdym z nich ułóż nadzienie.

Połącz przeciwległe rogi półfabrykatów za pomocą koperty.

Piecz chaczapuri w piekarniku przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy