pieczenie 22.01.2022

chrupiące rogaliki śniadaniowe

35 min
10 porcji
Chrupiące rogaliki na śniadanie
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

Dlaczego nie rozpocząć dnia od pysznego śniadania? Przygotuj chrupiące rogaliki wieczorem, a rano po prostu zaparz świeżą kawę lub aromatyczną herbatę. Takie wypieki można podawać z miodem, skondensowanym mlekiem, dowolnymi słodkimi i pikantnymi nadzieniami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej lub w kuchence mikrofalowej.

Rozwałkuj ciasto na odpowiednią grubość, poruszając się wyłącznie w jednym kierunku.

Pokrój Trójkąty na ten sam rozmiar i posmaruj masłem.

Zaczynając od szerokiej krawędzi, delikatnie zwiń luźne bułki.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż rogaliki. Pamiętaj, że znacznie wzrosną.

Połącz cukier puder, mleko i żółtko. Nasmaruj rogaliki powstałą mieszanką.

Piecz przez 10 minut w temperaturze 210 stopni, następnie zmniejsz do 180 stopni i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy