Odkąd zacząłem gotować ryż z warzywami w doniczkach, w końcu przestałem robić to na patelni. Okazało się, że jest to znacznie wygodniejsze, smaczniejsze, a nawet szybsze. I nie musisz uważać, aby nic się nie paliło ani nie gotowało.
Składniki
- ryż - 300 g
- bulion warzywny - 600 ml
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 3 kawałki
- papryka - 3 kawałki
- zielony groszek - 200 g
- Chili - 1 rzecz
- kurkuma - 1 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój warzywa losowo i lekko podsmaż wszystko razem, aż będą miękkie.
Ułóż warzywa i umyty ryż w doniczkach, dodaj przyprawy i zalej bulionem.
Piecz przez 40 minut w 180 stopniach. Podawaj z ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy