sałatki 22.01.2022

Sałatka z mięsem, fasolką szparagową, pomidorami i cebulą

20 min
4 porcje
Sałatka z mięsem, fasolką szparagową, pomidorami i cebulą
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

Nie chcesz przejadać się? Przygotuj tę wspaniałą sałatkę! Doskonale łączy zdrowe warzywa i niewielką ilość mięsa. Okazuje się satysfakcjonujące i smaczne. Ważne jest, aby nie rozgotować zielonej fasoli. Wewnątrz powinien pozostać lekko chrupiący.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz zieloną fasolkę i pokrój na małe kawałki.

Gotuj fasolę we wrzącej wodzie przez 5 minut i wrzuć do durszlaka.

Lekko schłodzoną fasolę skropić sokiem z cytryny i delikatnie wymieszać.

Pokrój mięso, pomidory koktajlowe i obraną cebulę.

Wszystko wymieszaj, dodaj sól i mielony pieprz do smaku.

Dopraw sałatkę oliwą z oliwek i delikatnie wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy