Nie chcesz przejadać się? Przygotuj tę wspaniałą sałatkę! Doskonale łączy zdrowe warzywa i niewielką ilość mięsa. Okazuje się satysfakcjonujące i smaczne. Ważne jest, aby nie rozgotować zielonej fasoli. Wewnątrz powinien pozostać lekko chrupiący.
Składniki
- mięso (gotowane) – 350 g
- fasolka szparagowa - 250 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz zieloną fasolkę i pokrój na małe kawałki.
Gotuj fasolę we wrzącej wodzie przez 5 minut i wrzuć do durszlaka.
Lekko schłodzoną fasolę skropić sokiem z cytryny i delikatnie wymieszać.
Pokrój mięso, pomidory koktajlowe i obraną cebulę.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól i mielony pieprz do smaku.
Dopraw sałatkę oliwą z oliwek i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy