Podobne sałatki są powszechne w kuchni azjatyckiej. Można je łatwo przygotować w domu. Makaron jajeczny można zastąpić ryżem, a ocet balsamiczny winem, jabłkiem lub sokiem z cytryny. Wypróbuj różne opcje i wybierz najsmaczniejszy!
Składniki
- cukinia - 200 g
- koreańska marchewka - 150 g
- czosnek - 2 ząbki
- makaron jajeczny - 200 g
- Olej roślinny - 3 art.
- ocet winny - 1 art.
- mielony imbir - do smaku
- sól - do smaku
- woda - 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dodaj sól do wrzącej wody, dodaj makaron jajeczny i gotuj przez 5 minut.
Wrzuć makaron do durszlaka i wymieszaj z odrobiną oleju.
Zetrzyj cukinię na specjalnej tarce.
Dodaj ocet, mielony imbir, sól, czosnek przepuszczony przez prasę i pozostały olej.
Połącz makaron, koreańską marchewkę i cukinię. Włóż sałatkę do lodówki na 40-60 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy