Szybka, prosta i bardzo ładna sałatka z tuńczykiem i awokado to świetna przekąska na każdą okazję. Jeśli pokroisz go na większy – możesz podać go osobno w salaterce. A jeśli jest mniejszy - w tartletach lub na chlebach. Nie można się oprzeć tak delikatnemu smakowi.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- awokado - 1 rzecz
- jogurt - 2 art.
- musztarda Dijon - 1 łyżeczka
- Zieleń - 0.5 pęczek
- czosnek - 1 ząbek
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj czosnek i zioła. Najbardziej lubię z kolendrą lub pietruszką.
Pokrój awokado w kostkę.
Lekko zetrzyj tuńczyka widelcem, aby uzyskać kawałki mniej więcej tego samego rozmiaru co awokado.
Wymieszaj składniki i dopraw sałatkę mieszanką jogurtu z musztardą Dijon.
Dopraw przyprawami do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy