sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem "w paski"

30 min
6 porcji
Śledź pod futrem
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Wiadomo, że jedzenie jest postrzegane przede wszystkim wizualnie. Dlatego dzisiaj dzielę się z wami pysznym i bardzo pięknym przepisem na śledzie pod pasiastym futrem. Najważniejsze jest to, że jajka i jasne warzywa są układane na wierzchu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój śledzie i cebulę na małe kawałki. Ugotowane warzywa i jajka obrać, zetrzeć na tarce.

Ułóż ryby, cebulę i ziemniaki warstwami na dnie talerza. Sól, pieprz i obficie posmaruj majonezem.

Na wierzch ostrożnie ułóż paski buraków, jajek i marchewki. Staraj się zmieniać jasne i ciemne składniki.

Dodaj wzory majonezu i wyślij gotową sałatkę do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy