Sałatka z szynką i zieloną fasolką okazuje się bardzo satysfakcjonująca-jest białko i węglowodany. A mimo całej swojej prostoty jest to bardzo piękne i jasne danie, które przyda się nawet na świątecznym stole, gdy nie chcesz spędzać godzin na gotowaniu.
Składniki
- szynka - 200 g
- parmezan - 100 g
- fasolka szparagowa - 120 g
- szpinak - 100 g
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- Mieszanka sałatkowa - 2 garści
- kukurydza - 100 g
- granat (ziarna) – 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj zieloną fasolkę dosłownie przez kilka minut, aż będzie miękka.
Cienko pokrój szynkę i parmezan.
Wymieszaj wszystkie warzywa, dodaj fasolę, kukurydzę i ziarna granatu.
Ułóż plastry szynki i ser na wierzchu. Dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy