Uwielbiam sałatki z tuńczyka za łatwość ich przygotowania. Posiekaj, dodaj warzywa do smaku, wymieszaj i gotowe! Oferuję taką sprawdzoną opcję z chrupiącą papryką i pachnącymi ziołami.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- papryka - 0.5 kawałki
- koperek - 0.5 pęczek
- szczypiorek - 2 pióra
- cytryna - 1 zrazik
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paprykę w drobną kostkę. Posiekaj zieloną cebulę i koperek, a tuńczyka rozgnieć widelcem.
Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
Dopraw sałatkę do smaku i skrop sokiem z cytryny.
Jeśli masz tuńczyka we własnym soku, możesz dodać łyżeczkę oliwy z oliwek, aby uzyskać przyjemną konsystencję.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy