Co może być delikatniejszego i smaczniejszego niż różowy łosoś pieczony w śmietanie? To niesamowite danie. Z jednej strony jest tak prosty i szybki, że poradzi sobie nawet początkujący. Z drugiej strony jest wystarczająco wyrafinowany, aby zadowolić smakoszy i doświadczonych kucharzy. Radzę podawać ryby ze świeżymi warzywami.
Składniki
- różowy łosoś - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 1 Głowa
- koperek - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- śmietana (lub śmietana) – 300 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj różowego łososia i włóż do formy.
Między kawałkami ryby ułóż krążki cebuli i talerze czosnku.
Posyp wszystko przyprawami i posiekanym koperkiem, a następnie posyp śmietaną.
Piecz różowego łososia w piekarniku przez 25-30 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy