sałatki 11.02.2022

Koreańska Sałatka z marchwi i białej kapusty

25 min
5 porcji
Sałatka z koreańskiej marchewki i białej kapusty
Julia Padina, stock.adobe.com
0

Radzę ugotować dużo sałatki na raz. Po pierwsze, ponieważ okazuje się bardzo smaczny i zawsze jest szybko spożywany. A po drugie, ponieważ danie jest doskonale przechowywane w lodówce do 10 dni. Z czasem smak tylko się poprawia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podziel białą kapustę na płatki i pokrój w małe kwadraty.

Wymieszaj kapustę z solą, lekko zetrzyj i pozostaw na pół godziny w temperaturze pokojowej.

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

W misce z kapustą dodaj marchewkę, cukier i ocet.

Na patelni rozgrzej olej, dodaj kurkumę, paprykę i mielony pieprz.

Wlej gorący olej z przyprawami do miski z warzywami.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, wymieszaj i przykryj płaskim talerzem. Odłóż na bok i pozostaw pod ładunkiem na 6-8 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy