Zwykła cebula nie pasuje zbyt dobrze do delikatnego kalafiora. Ale pory są znacznie bardziej harmonijne. Aby to sprawdzić w praktyce, proponuję przygotować tak doskonałą zapiekankę. W razie potrzeby dodaj bułkę tartą w francuski sposób.
Składniki
- kalafior - 1 Głowa
- por - 2 stem
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- bułka tarta - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- tymianek - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż kapustę na kwiatostany, grubo pokrój pory w pierścienie i włóż do formy.
Skropić olejem, posypać przyprawami i ziołami, a na wierzchu grzankami.
Ułóż gałązki tymianku i wyślij zapiekankę na 35-40 minut do piekarnika w temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy